donderdag 27 augustus 2015

Dag 21

We worden echte pelgrims. De wekker gezet op 06.00 uur. Opstaan en oppakken in het ochtendgloren. Op pad en genieten van het landschap. Smiddags wordt het weer warm en dit keer ook met zeer sterke tegenwind tijdens het klimmen. We koersen weer op een alberge, ditmaal alberge de san juan de ortega. De tent mag voor niks naast de picknickbank, we douchen voor drie euro en gaan dan naar de pelgrims-mis. We dragen nu elk ons kruisje en zijn gezegend als pelgrim. Vanaf nu zijn we van plan in te zetten op 80 km per dag. Welterusten.

1 opmerking:

Unknown zei

Leuk om jullie belevenissen te lezen. Herkenbaar al die daagse dingetjes. De chaos in de refugios en de privacy van de eigen tent is een goede mix, ook voor de resterende route.
In de Albergue de peregrinos del monasterio de San Juan de Ortega had ik echt de idee dat de tijd stil stond. Destijds was er een groep vrijwilligers uit Burgos die zorgden voor knoflooksoep en gezang. De soep hielp om in de Albergue de nacht te overleven te midden van tientallen bezwete pelgrims drie hoog op stapel bedden, de sanitaire voorzieningen waren voor zover ik me herinner niet meer dan een paar koudwater kranen.
Veel plezier het vervolg is goed voor meer verpletterende indrukken;)
/Jaap