donderdag 18 augustus 2016

Dag zeven

Na een goed ontbijt, alla Ingrid, warme broodjes, verse eitjes, eigengemaakte brandnetelkaas, verse sinaasappels en niet te vergeten, oploskoffie. Op pad, eerst nog even Vlissingen ronden en dan op weg naar Brabant. Smorgens bewolkt, jasjes aan. Smiddags zon en warmte. We planten ons in Woensdrecht. Ondanks makkelijk fietsen, veel wind mee zijn we na 95 km goed moe. Morgen richting de Biesbosch.

Dag zes

Wind mee, over drie Zeeuwse dammen, heerlijk weer door de duinen. Op naar een oude bekende, Pittekerk bij Middelburg. U weet wel van die eerste val van Harmien. Een hernieuwde kennismaking met de boerin.  Middelburg gedaan, lang op het terras gezeten met een zwoele zomeravond, de camping weervinden koste wat moeite.

Dag vijf

Via Noordwijk aan zee naar Katwijk aan zee, door Den Haag, mooie pandjes gezien, Naar Hoek van Holland. We zouden de pont nemen naar de Maasvlakte.  Maar het wachten duurde te lang, verder gefietst naar Maassluis, pontje naar Rozenburg. Terug naar de kust, op een boerencamping bij Rockanje. Niet echt een super camping, maar prima. Savonds nog een mooie strandwandeling gemaakt naar een populaire strandtent naar de zee gestaard. In het donker terug, trusten.

Dag vier

Een rustdag. Uitslapen, niet de boel oppakken, aankeutelen is ook lekker. De zon schijnt, het strand en de zee lonken. Morgen naar Zeeland.

Dag drie

Vanuit Sint Maartenszee vroeg op pad. Via de duinen van Noord Holland naar Noordwijkerhout gefietst. Een mooie natuur camping, de Ruigenhoek. Bij Bloemendaal door de duinen. Wel was het erg druk op de fietspaden. Maar wat wil je op een zonnige zondag. We zetten de tent op bij De Ruigenhoek. Nog veel wild gezien, paarden. Runderen, een mooi damhert. Tijdens de avondwandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen nog heeeel veeeel herten gezien. Bijna Mak. Morgen rustdag.Dag twee

We hebben overnacht op camping de Zeehoeve. Een oude bekende van Reinder van het zee-kanoën.


Op de Afsluitdijk hebben wind tegen, hard werken maar goed te doen.


Wieringerland doorfietsen vinden we veelal saai. Soms wat mooie dorpjes en laantjes.Ook hier wind tegen met af en toe wat spetters.


We wilden naar Bakkum. Maar na 80 km kiezen we voor de Lepelaar.


Lekker een plekje in een duinpannetje,


Op loopafstand vd Spar.


Als toetje op de taart een wandeling naar het strand met een mooie ondergaande zon en een glas wijn.


Nu nog drie km terug door de duinen.

Dag 1

Voor dat we vertrekken moet voor Harmien de fiets nog op orde. Ze gaat op de Merida, 26 inch, derailleur. De Koga 28 inch , maandag morgen nog naar De FM Kleijberg gebracht. Hij staat daar te pronken voor de verloop.

We fietsen een mooie autoluwe route door Friesland richting Harlingen. We komen langs

Beesterzwaag

Earnewoude

Grou.  fam vd veen, u kent het.

Drachten

Leeuwarden

Franeker

Het weer was een beetje somber, maar geen regen. Wel Straffe tegenwind de laatste 60 km

Na 115 km zijn we in Harlingen

Goed moe, aan de Macaroni. Savonds nog de pier van Harlingen afgelopen

We konden bijna Vlieland aantikken.