maandag 26 augustus 2013

27 augustus


We nemen een paar dagen rust. We merken allebei dat we daar aan toe zijn.we fietsen nog naar het centrum van Calvi, heerlijk, zo zonder bagage. Calvi is te druk en te toeristisch. Wel is er nog fietskunst te bewonderen:
De benodigde boodschappen, telefoonstekkers, eten en een gasblikje binnenhalen en dan weer snel naar de steeds leger wordende camping. Lekker met een witte wijn naar het strand.

26 augustus


Van St Florent naar Calvi
Onderweg een koffie, smaakvol ingericht, Ingrid/kamer 7, een bezoekje waard. Leer je de gastvrouw dan ook jouw gastvriendelijkheid aan? Daarna pal tegen de wind in, met af en toe gevaarlijke rukwinden, op een drukke weg, wel langs een prachtkust, ploeteren we voort.
Spannend maar met gewoon doorwerken, af en toe een adempauze, werken we ons er door. Nog een pizza, salade en een prettig gesprek met Duitse Roemenen, (of waren het Bulgaren?) weer verder ploeteren. Harmien krijgt onderweg dikke duimen! Ons geplande bezoek aan camping La Dolce Vita wordt gehaald, de beloofde tentstokken zijn er (nog) niet.
70km