maandag 11 mei 2015

Gorges du Verdon

Vanmiddag vroeg geariveerd op camping les Pins aan het lac st Croix. Vanmorgen 08.00 op tijd op de fiets, vanuit Comps-sur-Artuby voor het laatste stuk van Gorge du Verdon. De camping, een municipal op hoogte maakte een verlaten indruk, een paar caravans, de eigenaars uithuizig. Savonds arriveerde nog een uitgeput stel op de fiets. Van Down under, hun werk opgezegd en enige maanden door Europa aan het trekken. Nu fietsen, straks bootje varen bij Bodrum. Dit is al de derde ontmoeting met mensen die hun baan op hebben gezegd!

Gisteren zijn we gestart aan de Gorges bij Pont sur Loup. Het eerste stuk was heftig, 11%, maar ook meteen het mooiste stuk. We werden door een paar motorrijders die echt onverantwoord hard aan kwamen aangescheurd, dwars door de binnenbochten wat afgeschrikt. Gelukkig daarna niet meer tegengekomen, wel nog snijdende automobilisten en onverantwoord hard afdalende wielrenners. Bovenaan gekomen bij de wielrenners op het terras gezeten bij Gréoliéres. Na een praatje gingen wij weer onze weg. De route was mooi maar we hadden al de Gorges verwacht.
Vandaag dus het echte werk. Rustig aan beginnen in de rustige morgen.
Bij de Gorges veel gestopt en gefotografeerd.
 Balcon de la Mecia, Pont sur L'artuby.


Als klap op de vuurpijl nog even col d'Illoire van 13%. Ook dat is weer gelukt. Boven krijgen we van een lieve Schotse volgdame van een groep Schotse wielrennersde bidons weer gevuld.
Afdalen naar Alguines. Koffie op het terras en afdalen naar lacde Ste Croix. Zoeken naar een mooiecamping. Westaan goed bij een meertalige vriendelijke campingbaas. Tent opzetten en een duik in het meer.