maandag 10 augustus 2015

Dag vijf

Vertrokken van een prettige camping bij Artemps waar meer fietsers stonden. O.a. moeder met zoon en hond. Wij hebben respect. We hebben 105 km gehaald. We zijn vroeg vertrokken, acht uur. Nog even boodschappen gedaan. Als eerste van de camping maar al snel door Paul, een beginnende vakantiefietser, ingehaald. We staan ook weer samen op de volgende camping. Wel drie sterren maar waarvoor? Of ik even 20 eurie wil betalen, wel met een lekker koud pilsje inclusief. Maar de rest? Bagger. Gezellig gezamenlijk gegeten.  Vandaag gestempeld in Noyon, de Cathédrale Notre Dame. Door moeders overste tussen het koperpoetsen een mooie stempel gekregen. Vanmorgen bewolkt en koud en saai. Na Noyon scheen de zon en werd de route beter. Het laatste stukje nog even klimmen. Morgen passeren we de Seine.
Dag IV
Van Doornik naar Artemps. Totaal zitten we nu op 485 km. Vandaag 125. Tot nu toe 100+. Het lijf begint te rammelen; knie, achillespees, billen natuurlijk, handpalmen. Gelukkig heeft Harmien een hele apotheek mee. Alles komt goed. De eerste camping, we stonden al geregistreerd toch weer verlaten. Hij was kaal, er was geen bier en heel veel kindertentjes. 10 km verder zitten we op een prima camping, aan het water, met wifi en een heerlijke douche. Op ons veldje vele fietsers. Vast ook wel Santiago gangers. De route door Noord Frankrijk, gaat vooral door armoedige dorpjes. Het was vandaag opvallend stil op straat(zondag?) het landschap wordt mooier, veel heuvelachtig met graanvelden. 

Dag 3

Van Londerzeel naar Doornik/Tournai. Voor vertrek in het campingschuurtje de fiets in orde gemaakt. Vijlen vijlen vijlen en er is ruimte. Gaan. Mooi over het jaagpad langs het kanaal. Weer mooie plaatsen aangetikt. Zoals Lessines, waar we gestempeld hebben en koffie met taart bij de Abdij-gasthuis. We beginnen wat te klimmen en te zweten. Harmien als een trein, Reinder zwoegend. De RPM? Onderweg wordt ons meermaals gevraagd of we naar Santiago. Onderweg ook steeds meer aanwijzingen. Mooie bordjes met km aanduidingen, schelpen in het asfalt. Op de camping twee fietsende Pelgrim-Belgen ontmoet die voor het eerst kamperen, we komen ze vast nog weer tegen.