maandag 18 augustus 2014

18 augustus


Om 09.30 uur vertrokken van camping Möll. Eerst langs de supermarkt voor een ontbijt, daarna op zoek naar een zonnig bankje. Eerst mooi door het dal met mooi zicht op de bergen. Daarna een wat eentonig fietspad langs de Drau. Velen fietsen ons tegemoet of voorbij of wij hen voorbij. We komen door Villach, zoeken de Media markt voor een kabeltje en duiken snel na Villach rechtsaf richting Italië. Het zou een kort traject worden, helaas geen camping, heen en weer fietsen, vragen, overleggen en dan hup het pension in. Het is mooi weer, de voorspellingen zijn slecht, regen. Maar dat was ons vandaag ook beloofd. We zitten lekker uit te buiken op ons balkonnetje, in de avondzon. Ciao of eigenlijk nog gruss got.
Pension Grum

De ingetekende camping op de kaart ontbreekt.
We zitten op het balkon, in de zon, van Pension Grum te Arnoldstein met wifi, stroom, bad en de spar om de hoek, aan onze fietsroute, voor. 60 eurie. De witte wijn ligt te koelen in de wasbak, proost!

Dag drie, 17 augustus

We vertrekken op een koude zondagochtend met lange broeken en jassen aan.
Om 09.00 uur op de fiets
We klimmen en dalen door een mooi dal. De zon schijnt, we ontkleden ons( niet geheel)
We verwachten een paar spannende klimmetjes, een tunnel op de fiets en een tunnel per trein.
De klimmetjes hebben we fietsend volbracht, en de tunnels waren ook zo weer achter de rug.
Het niet te fietsen deel volgens voorgangers hebben wij natuurlijk wel fietsend gedaan. Vanuit Bad Hofgastein naar de trein voor de Tauerntunnel. Net op tijd, daarna over de 70 km p uur naar beneden, allebei! Ook het voornemen om rustiger aan te doen vervalt hiermee.
Op naar de camping via klimmen en dalen door een mooi dal.
Leuke camping(Möll), met zon, bier van de tankshop, uit eten, want geen winkel open. Een flesje zweigelt red en we sluiten een mooie dag af.
Vandaag ongeveer 90 km gedaan, morgen een wat kortere dag, richting Italie.