zaterdag 17 augustus 2013

Overtreding van de regels,bier voordat de tent staat


De Alpen staan op ons te wachten


16 en 17 augustus


16 augustus
10 uur op de fiets gezeten, 100km verder. We zitten bij Aeschi. Uitzicht is schitterend, maar er moest eerst gedoucht en gegeten worden voordat we er echt van konden genieten. morgen naar Kandersteig en dan ons voorbereiden op mr Simplon.
We zijn door de mooie stad Bern gefietst. Sfeervol, studenten, mooie gebouwen. Maar wij moeten verder.
Onze mobiels werken niet. Geen verbinding en die van Harmien is nat geworden. Mail ons maar voor bijzonderheden. Er gaat wel meer kaput. Stoelpoot(is gerepareerd) ontluchting matje werkt moeizaam, stuur Harmien wrikte wat los(gemaakt). We proberen weer op het www te komen, 
maar telkens veel gedoe.
100km
We staan aan de voet van de Simplon!  Vandaag naar Kandersteg gefietst, nog ff gevraagd wat het koste mit zug. Toen maar snel op de fiets gesprongen. Zwaar maar mooi. Toen in de autotrein en de spannendeafdaling gedaan, tunnels, haarspeld bochten en steil. Weer een overwinning!
We sataan op een campingmet internet. Erg prettig ter vervanging van onze mobiels. InItalie misschien maar nieuwe aanschaffen, CH is voor ons veeel te duur. Vandaag sprak ik een arbeider, en de salarissen zijn hier tov Fr vier keer hoger!  
70 km