maandag 28 april 2014

Gekke handjes

Van de warmte, van het slechte wegdek?

Drie dagen in 1 verslag.

We zijn naar Jean gefietst, een luxe hotel, fietsen met de boy in de lift, wel twintig euro duurder dan het dorp ervoor, maar toen vonden we het te duur. 25 km verder en al laat in de avond is eigenlijk alles ok.


De volgende dag door naar Donna Mecia gefietst. De hele dag heerlijk over een fietspad/oude spoorlijn gefietst. De ketting nog even met olijfolie gesmeerd en gaan.
Om vijf uur aangekomen bij het hostal, maar niemand aanwezig, wel alles open. Dan maar eerst een bier en een witte wijn. Terrasgenoten ook nog langsgegaan, ook aangebeld. Niks niet, w.s. doen ze een stevig dutje. Dan bellen ze nog eens en ja hoor, we kunnen erheen. Voor twintig euro in een prachthoteletje. Pa en ma en zoon. Pa sjokt, zoon kan niet koken en ma doet de keuken. Nog een ander nl stel is gearriveerd, ze komen van de andere kant, zij helemaal kapot. Wij genieten van de sfeer, zij moppert. We eten nadat ma weer terug is van de heerlijke spaanse keuken. Op een binnen terras. Ingrid, ga er eens kijken, van pa hebben we een folder meegekregen.

De volgende dag op naar Cordoba, het belooft een barre tocht te worden over een zeer slechte weg. Mij valt het mee, Harmien vond het pittig. We reden uiteindelijk zo de stad in, over de brug, naar de kathedraal. Even overleggen, maar eerst naar de camping.
Savonds de stad in. We blijven toch niet een extra dag, liever fietsen we dan dat we in een druke grote stad zijn.
We spreken nog wat mede reizigers, Ieren met zeekano, Duitsers op motor en Duitsers drie maanden op fietse. Morgen richting Sevilla. Misschien een stukje treinen.