vrijdag 24 april 2015

Twee monster fietsen aangeschaft

Via MP, twee mooie deals kunnen maken. We hebben beide nu een Rohloff. Voor de niet kenners: het schakel mechanisme zit afgesloten in de achteras. Je kunt vanuit stilstand terugschakelen en hebt niet zoals bij een derailleur voor en achter tandwielen. Reinder doet het met een Santos travelmaster, Harmien doet het met een Koga Myata.

Voor het vervoer naar de Provence nog een nieuwe fietsen drager voor de auto gekocht. Worden de crancks ook niet meer beschadigd.
Afgelopen dagen ons op laten meten en zo nodig de fietsen bijgesteld. Harmien was oké. Reinder heeft het stuur en zadel laten zakken. Het advies is met een lichte buiging in de knie te fietsen ipv een gestrekt been. Dit is wel weer even wennen.(inmiddels is het zadel weer omhoog)
We zijn al lekker aan het fietsen. Afgelopen zondag 122 km inclusief twee familie bezoekjes.

Voor Reinder als extra riem aandrijving! Verder mooie Bosch en Müller koplampen. De Santos is opgebouwd met Chris King balhoofd en naaf. Helemaal topper de top! De Koga heeft schijfremmen. Nieuw voor ons en dus even wennen. We hebben duidelijke instructie van Kleijberg gehad, dus dat komt wel goed. O ja, Harmien is nu 28 inch en Reinder 26. In de praktijk: Harmien is sneller op de rechte stukken en Reinder zijn fiets is steviger. Tja, wie krijgt nu de tent achterop?
Groet en waarschijnlijk de volgende keer vanuit een zonnig Zuiden.