zaterdag 24 augustus 2013

24 augustus deel twee

Terug naar het oude plan, we arriveren in Bastia. Nog even gevraagd of we met de trein mogen, maar nee natuurlijk moeten we fietsen. Even schakelen, en dan hup omhoog. 537 meter. Eigenlijk een eitje voor ons. We dalen af naar zee en ervaren Corsica. Dan naar de camping en tent opzetten, stokje breken, uit eten en blog bijwerken. We overnachten in een erg warm  Saint Florent
40 km

Dank aan:

Merida: van MTB naar trekking bevalt ons goed
Schwalbe: Big apples!!!
Kleijberg fietsenwinkel: voor het onderhoud en het prima voorwiel met dynamo
Bever: voor allerlei leuke en o zo handige dingetjes
Brooks zadels: al voelen we af en toe toch wat weerstand
Marktplaats: voor de tent en de fietsen
Helsport: ja/neebedankt voor de single light 2,we twijfelen.
Exped: heerlijke bedjes en kussentjes
Europa fietsers: voor de mooie aanbieding van Alite stoeltjes
Roel: een prima brander
De heer Benjaminse: u geeft ons mooi richting
Vaude en Ortlieb: voor de tassen
Archie: voor alle europa campings
Chiquita: voor onze dagelijkse epo
De Wereldfietser: voor alle info. alhoewel je sommige praatjes gewoon moet nergeren
Ylse, Manon en Jesse: voor onze back up
Nl, Be, Lu, Fr, Du, Ch, It: voor de prachtige landschappen
Stephan: voor de Benjaminse tip

Kloten met Helsport stokken en pietrabierblikje


Op onze boot


Calvi/Bastia

Vraag je om een boot naar Calvi, krijg je die van Bastia!
Met het vliegtuig naar Noorwegen gebeurde mij ook al zoiets, waar ligt dat toch aan?
Terug naar het oude plan, we fietsen de Noord kant van Corsica erbij. Op weg naar onze tentstokken in Calvi.


24 augustus


De wekker is gezet op 06.00 uur. Lukt dan makkelijk, 15 min. fietsen. We moeten inchecken om 07.45 uur. Om 06.45 wordt Harmien wakker. We hebben onrustig geslapen, een snurkende buurman, kinderen die tegen de tentharingen aanlopen en hitte in de tent. Snel eruit. Knak, weer een stok gebroken, bij het openen van de rits. Lukt het nog? Doorpakken, fietstas van Harmien past niet goed, snel fixen, tentstok kan niet uit de sleuf, dan maar anders inpakken, matjes niet netjes oprollen maar snel in een tas. Fietsen, hard fietsen. Harmien wordt bij de boot tegengehouden, eerst kaartjes zien. Dan, yep, we did it again. Stoeltjes mee naar het dek, koffie, klefbroodje en bijkomen. In een kwartier ons boeltje gepakt, een reccord!
5km

23 augustus


Op naar Millesome. Hier buigen wij af van de route van Benjaminse. We vertrekken vroeg vanaf onze "campingplek". We hebben onrustig geslapen, de mat van Harmien liep leeg(vandaag geen lek gevonden), en de plaatselijke jeugd kwam snachts nog even langs slenteren. W.s. staan er wel vaker nl-ers op deze "gehele jaar geopende" camping/restaurant. Nog een paar keer klimmen, nog een lekkere picknick
en dan via de hoofdweg afdalen naar Savona. Wat hebben we toch een hoogtemeters gemaakt, want we dalen wel twee uur achtereen af. Naar de zee! Een dikke knuffel en een high five(ja Marlies, met mij doet ze het ook) en dan op zoek naar een camping. We komen op tien meter van zee te staan, vooraan op de camping, tussen de italiaanse families op een zeer vol, half voetbalveld, maar aan zee. Prima. Tickets kopen voor morgen, witte en rode wijn, sla, bier, chips, dikke moten zalm, brood, meloen. We gaan genieten van het strandleven.
Morgen er vroeg uit. Om 07.45 uur vertrekt de boot.

22 augustus


Toch nog maar even genieten van Italie. We gaan voor de 50km. We zijn moe en kunnen toch niet meteen overvaren. Zo nemen we twee dagen om Savona te bereiken. Onderweg vinden we nog een leuk terras met Wifi, dus de mail gecheckt en het blog bijgewerkt. onze nieuwe tentstokken worden naar Calvi verstuurd door Helsport. Ylse, Manon en Jesse alle drie bedankt! We doen nog even de pas San Benedetto. Ondanks de hitte en het tijdstip: 13.00 uur(heerlijk rustig dan in Italie) fietsen we redelijk makkelijk naar boven. Afdalen, dalletje door en dan naar camping/restaurant dat het gehele jaar geopend is. Nou niet vandaag! Nog even overwogen door te gaan naar Savona, maar toen toch de tent maar neergezet, een soort van wild kamperen bij een gesloten restaurant. Er is water, we hebben noodvoedsel, alleen de drank ontbreekt, maar Harmien wat toch al een dagje zonder, ik pas mij hierin aan.
50km