vrijdag 4 september 2015

Laatste fietsdag

Van Melide naar Santiago, 70 km te gaan. Alle pelgrims vertrekken maar helaas wij kunnen niet weg want de bar van het pension is nog niet open. Geen telefoonnummer, de fietsen achter een gesloten garagedeur. Dan maar eerst een kop koffie elders. Lekker warm binnen, wifi erbij en het is oke. Bij terugkomst is de bar open, afrekenen, fietsen ophalen en opladen en om 10.00 uur beginnen we aan de laatste kilometers. Prachtig landschap, rustige wegen maar wel veel klimmetjes tot 10% en die vallen zwaar. Om twee uur fietsen we Santiago binnen. Eerst nog een hap eten op een terras en dan op weg naar het oude centrum, de kathedraal. Daar is de verwachte drukte, muziek, feestende pelgrims, een vrolijke uitgelaten stemming. We worden meteen aangesproken door een gisteren gearriveerd Nederlands echtpaar dat voor ons aan heeft gefietst. Later zien we nog een nl-Santos- tandem van een ander nl stel waarvan we onderweg al hadden gehoord. Het compostelaat kan vlotjes opgehaald worden, nog een paar fotos en we zoeken Hospederia Via Lucis, ons plekje voor de komende twee dagen op.
We zijn vier weken verder, 2750 km afgelegd, twee rustdagen. Het lijkt lang geleden dat we uit Haarlem zijn vertrokken. Veel belevenissen, veel gezien, veel ontmoetingen. Nu tijd om de indrukken wat op ons in te laten werken.
Dag 27

Vandaag was geen topper. Drukke wegen, of veel nep-pelgrims(uit de bus gezet, dagrugzakje) Het was koud, Harmien de lange fietsbroek voor het eerst aan. En ach de vermoeidheid speelt natuurlijk ook mee. Ondanks dat toch weer 92 km. We ruiken Santiago! In Melide een pension gedaan. Vroeg het bed in met veel eten en bijsnurken.