vrijdag 29 april 2016

Dag twee Siena-S.Quirico d'Orcia

We verzamelen bij de stadspoort van Siena. Regelen nog een hotel voor de komende nacht ivm afwezigheid van een camping. Snel weg bij de drukte van een grote stad. We fietsen door een erg mooi gedeelte van Toscane. Op de heuvels mooi geordende platanen en hoeves. Kronkelende weggetjes en mooi akkers inmiddels groen. Het fietsen gaat ons niet makkelijk af. We lunchen ergens onderweg, doen nog een ommetje voor een volgens Benjaminse mooie abdij, we zijn het niet geheel met hem eens. En na de laatste zware klimmetjes arriveren we in QdO. Zoeken elk ons hotel op en zien elkaar morgen weer. Wij koersen eerst op een *****sterren hotel door een naamsverwarring. Behulpzaam wijzen zeons de weg en komen in een goedkoper maar goed hotel. We genieten van een pravht zonsondergang en heerlijk eten. Morgen verzamelen we in Pienza.


Dag één, Impruneta-Siena

We zetten de auto in Impruneta. Duwen de fietsen de eerste helling op en zitten op de route. Op naar Siena. De regenjassen gaan net niet aan maar echt zonnig wordt het vandaag niet. Wemogen meteen klimmen en dalen en dat is altijd eerst wennen. Maar het gaat lekker. De wegen zijn soms wat spannend door het verkeer. Echt afstand houden doen ze hier op een enkele uitzondering na niet aan. De eerste mooie uitzichten komen langs maar zonder de zon. We zoeken de camping op bij Siena. Slaan ons kamp op naast twee andere nl-ers en zoeken Fatimah en Marcel op. We spreken af op het Piazza del Campo en gaan lekker eten. Heen met de bus, terug met de taxi.Reizen

Om 17.00 uur vertrokken uit Diever na beiden nog gewerkt te hebben. Vanmorgen met de makelaar nog een mooie bungalow aan de bosrand van Diever bekeken. Helaas wordt het geen onderhandelen. De verkoper accepteert de voorwaarde "verkoop eigen huis" niet. Jammer want het lijkt ons wel wat.
Maar goed streep eronder en fietsen.
Na 400 km rijden een hotelletje gepakt. Morgen nog 1000. Nu nog even wat betere voorspellingen regelen. We zien teveel regen en wolkjes. Maar de voor fietsers Marcel en Fatimah geven aan dat het mooi fietsweer is. We zien ze mogelijk donderdag in Sienna.
Inmiddels zijn de eerste plannen gewijzigd. We zouden een camping bij Florence doen. Echter de auto daar achterlaten kost 10 eurie per dag. Mooi niet doen dus. Snel een pracht B&B geboekt en de auto parkeren regelen we morgen. Harmien zegt nu dat we 140 euro hebben bespaart welke we kunnen investeren in nachtjes B&B deze vakantie. Ja ja. Morgen zijn er natte voorspellingen dus mogelijk wordt de 140 meteen aangebroken.