donderdag 22 augustus 2013

Bella (Italia)


22aug


21 aug


Half tien op pad, nog even de banden oppompen, blijken toch aardig wat zachter te zijn geworden, het zadel van Harmien wat hoger en we kunnen weer gaan. Onderweg fietsen we door een straat met allerlei winkels, als een kind zo blij ben je met een Apple store, de ipad kan ook weer geladen worden en even verderop ws de juiste brandstof voor de benzine brander. Daarna weer rijstvelden, weer klimmetjes, eigenlijk niet leuk. Maar dan komt er een soort Toscane. Prachtige dorpen op heuvels. Mooie kerktorens, een heerlijk Italiaans landschap.
Doorde vele klimmetjes en kilometer zitten we er op het eind van de dag goed door. Als toegift krijgt Reinder een lekke voorband, gelukkig net na de afdaling van 18%(it verkeersbord) of 10 %(Benjaminse). De receptie van de camping is gesloten, we gaan gewoonmaar staan en zijn blij met ons all gekochte bier, wijn en pizzas. Waneer de tent staat,er is gedoucht en gegeten valt de vermoeidheid gelijk weg. Op naar morgen, mogelijk bereiken de kust te Savona.
115 km 

20 augEen pittige dag, regelmatig strakke klimmetjes( Harmien noemt ze anders maar net als op onze kip caravan maken we zulke woorden niet openbaar) we fietsen door een bijzonder maar ook saai, vlak landschap van rijstvelden.
We ontmoeten telkens een ander nederlands stel. Savonds komen ze uiteindelijk ook op dezelfde camping aan, lago di Viverone. Wij gaan vlot, zij gaan zwaarder bepakt stug door. Allebei hebben we lol. De omgeving maakt ons niet vrolijk, mugjes die prikken, een boulevard waar een bom lijkt te zijn gevallen.(hebben we iets gemist?) de camping is ook niet veel maar heeft wel historie. Zoonlief runt de boel, pa brengt ons naar een plaatsje en ma voorziet ons savonds van de witte en rode wijn met olijven. Het enige wat ik mag doen is de deur open houden, Zelf loopt ze nog met de spullen naar de tafel, smorgens staat ze alweer klaar bij het brood. Aan de muur hangen mooie foto's van de familie, gemaakt door een amsterdamse fotograaf, Peter Jansen. 
105 km