dinsdag 3 september 2013

Camping Marina
3 september


Na drie dagen Porto gaan we verder richting Ajaccio. We gaan voor een camping aan zee. 
Harmien: Heeft gelezen over een camping bij Sagone, direct aan zee.
Reinder: Cargese is vast mooi, wanneer daar een camping aan zee is stoppen we eerder.
We krijgen na een lekkere klim eerst de Calanche's. Prachtig gekleurde rotsen, uitgeslepen in grillige vormen. We kennen ze, van 20 jaar terug. De weg is smal, er is veel verkeer, naast auto's en motoren ook echte bussen. In de bochten loopt het vast. Veel gedoe en drukte. Al snel zijn we er klaar mee. Na een koffie op een terras met een zeer mooi uitzicht laten we dit pracht stuk van Corsica(Unesco deelt onze mening)achter ons.


Onderweg spreken we nog af met Judith( een ex collega van Harmien en Erik(vorige week met pensioen gegaan). Ze beginnen net aan hun vakantie en trekken Noordwaards over de D81, wij gaan Zuidwaards over deze weg, dus ergens wat afspreken is niet zo moeilijk. We praten bij, drinken wat en gaan weer ieders onze weg.
Harmien: geniet van de route
Reinder: vindt er weinig aan
Harmien: ziet het toeteren als aanmoediging
Reinder: ergert zich eraan en denkt dat ze ons willen corrigeren
Sagone en Cargese rijden we door, we naderen Ajjaccio wanneer we de camping aan zee op fietsen. De camping lig aan een baai met een mooi wit strand. 
Harmien: dit is het paradijs, zon zee strand
Reinder: mooi maar waar vind ik schaduw?
Na de rondleiding door de jonge campingbaas in zijn golfkarretje zetten we de tent op naast een pergola met rieten dakje. Lekker schaduw. Ook nog een stroompaal bij de plek en een een prettig sfeertje. Wij kunnen hier wel een paar dagen staan. 
Harmien: het is hier prachtig, dit was mijn doel
Reinder: het strand bij Calvi was mooier
De afdakjes doen ons aan Griekenland denken, enige jaren terug. We waren nog geen 25 jaar, met de rugzak langs de Cycladen. Ook toen actief rondtrekken, zee, rotsen en met z'n tweeen. Het bevalt ons goed zo. (Ylse, Manon en Jesse, we houden wel veel van julie hoor!)