zaterdag 16 augustus 2014

15 en 16 augustusVrijdag van Diever naar Salzburg gereden. Smorgens Ylse en Jesse nog een kus, Manon zit in Polen. Na 950 km komen we rechtsonder in Duitsland aan. In de buurt van Salzburg een leuke camping via internet gevonden. Drie keer eraan voorbij gereden, blijkt het een camping zonder campingbord te zijn. Even een bui afwachten, tent opzetten, overleg over de auto die hier vier weken achterblijft. Voor 3 euro per nacht/ 100 euro en niet voor minder. Oke. 
Smorgens regenbuien, tussendoor de boel opgepakt. De route van Benjaminse vlot op aangehaakt en meteen is het raak, mooie weggetjes. 
We fietsen gelijk op met allerlei routes, Salburg, Tauern, Mozart het is net Nederland met de overvloed aan bewegwijzering. We hebben ons voorgenomen op bankjes te lunchen. Helaas, Oostenrijk heeft heerlijke koffie en een goede keuken. We nemen het ervan. Als begin een appelgebakje: lekker warm, met slagroom, twee soorten fruit en dat op een mooi groot bord.
Tussen de middag vinden we voor 10 euro een lunch: heerlijke soep vooraf, een bord vol vlees, puree en heerlijke salade van de saladebar, als toetje een groot bord, mooi versierd, met ijs, slagroom, gebak, chocolaatje. We nemen een koffie toe en ronden af op 30 eurie. Nog even overleg om hier te blijven en ons blog vol met leugens door te schrijven. Maar jullie kennen ons, we zijn oprecht en weer op de fietsen gesprongen. 
Voor de rest van de dag, mooi door het dal, regenkleding aan en weer uit en weer aan.
Om zes uur op de camping in Zell am See. Nog een buitje nadat de tent staat en nu in een warm vol hok met medemensen, veel uit Polen gaan we de avond in. Morgen weer klimmen, richting Villach maar dat gaat niet in ėėn dag lukken. 

Geen opmerkingen: