maandag 19 augustus 2013

16 17 18 augustus


16 augustus
10 uur op de fiets gezeten, 100km verder. We zitten bij Aeschi. Uitzicht is schitterend, maar er moest eerst gedoucht en gegeten worden voordat we er echt van konden genieten. morgen naar Kandersteig en dan ons voorbereiden op mr Simplon.
We zijndoor demooiestad Bern gefietst. Sfeervol, studenten, mooie gebouwen. Maar wij moeten verder.
Onze mobiels werken niet. Geen verbinding en die van Harmien is nat geworden. Mail ons maar voor bijzonderheden. Er gaat wel meer kaput. Stoelpoot(is gerepareerd) ontluchting matje werkt moeizaam, stuur Harmien wrikte wat los(gemaakt). We proberen weer op het www te komen, 
maar telkens veel gedoe.
100km
We staan aan de voet van de Simplon!  Vandaag naar Kandersteg gefietst, nog ff gevraagd wat het kost mit zug. Toen maar snel op de fiets gesprongen. Zwaar maar mooi. Heerlijk rustige wegen maar uiteindelijk ook een stuk over de drukke weg. Toen in de autotrein en de spannende afdaling gedaan, tunnels, haarspeld bochten en steil. Weer een overwinning! Beneden tracteren we ons op een ijsje. We fietsen naar Brig. Volgens mij klopppen de afstanden hier in het boekjevan Benjaminse niet, we zijn veel meer km onderweg dan staat beschreven, of heb ik mij gewoon verrekend, w.s. dit laatste.
We staan op een camping met internet. Erg prettig ter vervanging van onze mobiels. In Italie misschien maar nieuwe aanschaffen, CH is voor ons veeel te duur. Vandaag sprak ik een arbeider, en de salarissen zijn hier tov Fr vier keer hoger!  We spreken nog twee Canadezenuit Quebec, wevoegen translate toe aan het blog, nu ook nog even de instelling tav reageren terugzetten en het blog wordt wat. Dewekker zetten we dit keer, 07.00 uur.
70 km
18 augustus
Om 08.00 uur zitten we opde fiets. Het eerste gedeelte is meteen zwaar, 9, 10, 11 procent. Maar als dat voorbij is(welassen regelmatig een pauze in) gaat het makkelijker.
Wel moeten we dan over de gewone weg. Gelukkig op zo mo geen vrachtverkeer en de autos komen met groepen doordat er ergens stoplichten staan. Het laatste gedeeltezijn er wegwerkzaamheden maar met de fiets mag je over de baustelle. Zo zijn we in vier uur naar boven, Harmien fietst gewoon het pasbordje voorbij, dus geen bewijs, boven op een terras twee cola en een Simplonmagneet. Nog wat foto's en dan jasjeaan en hup naar beneden. Heerlijk, Harmien ook met steeds meer snelheid, 55 wordt gehaald. Na de afdalingItalie in. Bij een stop nog even contact met een jonge Japanse, alleen met een volledig bepakte fiets, rijdendop haar iphone. Zemoet nog naar boven. Respect! Wij gaan naar het meer van Mergozzo. We halen nog even de1000 km binnen. Het laatste uur lijkt we drie uur te duren. Het water raakt op,voor een ijsjemoet je wel een half uur in de rij dus maar cappuccino en een broodje en we kunnen weer. Mergozzo blijkt zeer toeristisch en druk = duur te zijn. 38 eurie voor een nacht op watwijeen parkeerplaats noemen. Volgende camping,sameprice,volgende campings, armbandjes verplicht en gelukkig vol, vogende,vol. Dan maar terug naar camping nr twee. Nog even een verkeerde afslag meteen klimmetje en dan snel een plekje kiezen en koud bier halen, proost gabber, tik em aan!.  We did it!  Nog een duik in het meeren dan lekker uit eten. Even bellen, de telefoon van Reinder blijkt wel te kunnen bellen, smsontvamgen, alleen versturen lukt nie. Snachts heeft Harmien nog last van lawaai van dronkenlappen, Reinder ronkt er heerlijk doorheen. Morgen een rustdag.

1 opmerking:

Unknown zei

Toen in de autotrein. . . we - Theo, Jaap - dachten lezen we dit goed in het blog over onze helden . .

Sie nahmen den Zug statt dem Fahrrad den Berg hinauf zu gehen;(