donderdag 15 augustus 2013

13 tm18 augustus


13 augustus
Vanmorgen gestart opeen drukke weg, daarna nog even de Vogezen en toen een prachtdal, met wijnranken vol, kasteeltjes en een heerlijk vlak fietspad.We pakken Marcel en Fatima weer op en fietsen samen op, af en toe de bergen wat in met stevige
klimmetjes. We doen het mooiste dorp van Frankrijk 2013 nog even aan met vele vele Fransen. De beloofde camping bovenaan met een mooi uitzicht is er helaas niet. Effe weer afdalen en dan maar een la Ferme voor 8 eurie.
14 augustus
Ochtendrituelen(in de zon)leeg laten lopen van de matjes, de kussens, alles in de zakjes proppen, tassen vullen, heet water maken voor thee, koffie en de thermosfles, tent ontruimen, tent drogen, fietsen van slot, thermosfles vullen, tent inpakken, fietsen opladen, gps aansluiten en nog zo wat.
Vandaag splitsten we ons af van de Rome route en pakken de Riviera variant. We hebben geen gps track, maar hebben met het boekjeen de kaart w.s.de track op papier.
Echter we gaan voor een sportief setje nog even bij de bike shop langs. Hamien koopt helemaal in stijl, met de fiets, een zwarte Odlo broek en een zwart rood wit shirt van Craft. Kopen voor het zekerheidsgevoel van Reinder nog een setje magura blokjes en dat alles voor 130 euro, de verkoperzegt nog maals dat hij veel korting heeft gegeven. Ook zegt hij dat lekker vlak door het dal naar Basel veel prettiger is dan het klimmen en dalen door het afsnijden. 
Dit is voor ons bepalend, geen gps track, lekker vlak en toch gewoon Basel aantikken. We gaan voor de gewonetrack over Basel. Na vele vlakke, wat saaie km treffen we Fatimaen Marcel bij een kopje koffie aan het kanaal. We tikken gevieren delaatste km naar Basel af en nemen weer afscheid. Tot in NL. Daarna redelijkvlot door Basel. Een stad met druk maar vriendelijk verkeer en veel fietsers. We hebbenal weer snel de nieuwe. Route (riviera) te pakken en gaan voor de verafgelegen camping. 125km verder zitten weweer voor een tientje bij de tent(. In frof ch?) Morgen de fiets van Harmien bekijken, w.s. is de ketting te vet en blijft daardoor soms hangen bij het schakelen, vervelend.
Wenemen afscheidvan deel 1 van Benjaminse, iemenddiehem willezen?
125 km
15 augustus
Om 11 uur pas op defiets,. Meteeneen zware klim, colde Rangiers. Het lukt,maar door de beschrijving. Van de afdaling van Benjaminse ziet Harmien hier erg tegenop. Beneden in het dal op naar de volgende beklimming, echter de weg is afgezet. Toch even proberen, maar bij een grot, waar net een mis wordt gehouden voor vele zieken, wordt verteld dat ook eventueel lopend we er niet langs komen. Terug, met de trein naar Biel/Bienne. Een snel halfuurtje, wel voor 80 eurie! 
We staan in,iddels am uffer des Bielersees of an borddulacdeBienno. van een taalstrijd is hier niets te merken,zeringen zo van Fransnaar Duits. harmien ligt te zonnen, deipadstaataan destroom, degroentesen dewitte wijn liggen in degezamenlijkekoelkast en net een glaasje heet water voor een bouillon uit de automaat gehaald.per nacht31eurie, maar alles goed geregeld, mooi, prettig, stroom en vrijinternet. De gpsgeeft 60 km aan maar de helft is gefietst. Morgen weer lekker op de fiets, treinen voelt minder vrij.

Geen opmerkingen: